210 9889600
 
 
 
 

Η Εταιρεία μας

Ιστορία

Η εταιρεία Vioprofil, ιδρύθηκε ως ατομική επιχείρηση, το 1983 από τον Γεώργιο Κοντούδη, ο οποίος δραστηριοποιείτω ήδη στον χώρο από το 1974, ως συνέταιρος σε αντιστοιχη εταιρεία του κλάδου. Το αντικείμενο της επιχείρησης ήταν το χονδρικό εμπόριο αρχιτεκτονικών προφίλ αλουμινίου - εξαρτημάτων και ρολών, αντικείμενο το οποίο διατηρείται μέχρι σήμερα. Η οικονομική άνθιση του κλάδου της οικοδομής σε συνδυασμό με την διορατικότητα του εμπνευστή της, αποτέλεσαν καθοριστικό παράγοντα για την ταχεία ανάπτυξή της αλλά και τους ισχυρούς δεσμούς που δημιούργησε σε οικονομικό και εμπορικό επίπεδο με πελάτες και προμηθευτές. 

Το 2009, με την είσοδο του υιού Ερμή Κοντούδη, η επιχείρηση μετατράπηκε σε Ομμόρυθμη Εταιρεία, με επωνυμία Ε. & Γ. Κοντούδης Ο.Ε. Το ίδιο έτος η εταιρεία κατάφερε να μηχανογραφηθεί πλήρως με συστήματα ελέγχου αποθήκης (logistics), να αποκτήσει την πρώτη της διαδικτυακή παρουσία αλλά και να διευρύνει σημαντικά το εύρος των προϊόντων της. Στις ήδη υπάρχουσες κατηγορίες προϊόντων, προστέθηκαν τα προφίλ σιδήρου, η κατασκευή αντικονωπικών συστημάτων, η εμπορία θωρακισμένων θυρών κ.α. Το 2013 ξεκίνησε η ανάπτυξη και παραγωγή θωρακισμένων θυρών & συστημάτων ασφαλείας ενώ παράλληλα ξεκίνησε και το τμήμα λιανικής πώλησης υλικών και εξαρτημάτων. 

Το 2015, ο Γεώργιος Κοντούδης αποσύρεται από την εταιρεία, η οποία αναγκαστικά μετατρέπεται σε Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία, με επωνυμία Ε. Κοντούδης Ι.Κ.Ε., την οποία διατηρεί μέχρι σήμερα. Στα τέλη του '15 ξεκινά η εκτεταμένη προώθηση της επιχείρησης διαδικτυακά, υιοθετώντας αναβαθμισμένα συστήματα e-commerce και logistics καθώς και ηλεκτρονικών πληρωμών κτλ. Το ίδιο έτος διευρύνεται το επιχειρηματικό πλάνο της εταιρείας, επιτυγχάνονται νέες συνεργασίες με πελάτες και προμηθευτές ενώ την ίδια στιγμή υλοποιείται και ένα νέο σχέδιο καινοτομίας και παραγωγής.


Σήμερα


Οι οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις του σήμερα σε συνδυασμό με τον αυξανόμενο ανταγωνισμό, επιβάλλουν την πλήρη υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών και συστημάτων, των νέων μεθόδων οργάνωσης παραγωγής και διαχείρησης προσωπικού αλλά και των πιο σύγχρονων μεθόδων προώθησης αγαθών και υπηρεσιών. Το ηλεκτρονικό εμπόριο και η ισχυρή διαδικτυακή παρουσία σε συνδυασμό με την επιλογή της καινοτομίας ως στρατηγικό στόχο, αποτελόύν την ναυαρχίδα των προσπαθειών μας σε επαγγελματικό επίπεδο. Το νέο μας ηλεκτρονικό κατάστημα αλλά και η ανακαινισμένη έκθεση θωρακισμένων θυρών, καλωσορίζει, επιμορφώνει και δίνει ουσιαστικές λύσεις στους ενδιαφερόμενους διαδικτυακούς επισκέπτες ή πελάτες ενώ το νεοιδρυθέν τμήμα R&D, αν και βρίσκεται στην αρχή του, επιτελεί ήδη σημαντικό έργο στον τομέα της σχεδίασης και παραγωγής προϊόντων και λύσεων ενώ παράλληλα δίνει "ανάσα" στην επιχείρηση, ανοίγοντας νέες "πόρτες" σε αγορές και πληροφορίες.


Η στάση μας..

Η εποχή του ημιμαθή, "καταφερτζή" επαγγελματία, με τα τερτίπια και τα μικροψεματάκια, κατά τη γνώμη μας, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Ο πελάτης του 20ου αιώνα, είναι ενημερωμένος και προϊδεασμένος, έχει ανάγκη την αναλυτική πληροφόρηση, την ειλικρινή αντιμετώπιση αλλά πάνω απ' όλα έχει την ανάγκη να ακουσθεί το πρόβλημα ή η επιθυμία του με ιδιαίτερη προσοχή από τον επαγγελματία. Πλέον για εμάς, δεν αποτελεί στόχο-μονόδρομο η πώληση ενός προϊόντος αλλά η επίτευξη σχέσεων εμπιστοσύνης με τον ενδιαφερόμενο ακόμη και αν αυτός δεν έχει ή δεν πρόκειται να αποφασίσει την αγορά προϊόντων από το κατάστημά μας. Προσπαθούμε να δίνουμε λύσεις και να προστατεύουμε τον συμπολίτη μας από τις κακοτοπιές και τις παγίδες που συνήθως κρύβονται πίσω από τις εμπορικές συναλλαγές και όχι να πετύχουμε μία πρόσκαιρη και ζημιογόνο (όπως αποδεικνύεται μελλοντικά) πώληση.

Εμείς το λέμε και το εννοούμε..

Για οποιαδήποτε πληροφορία αφορά τον ευρύτερο κλάδο μας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε!
Με εκτίμηση

Ερμής Κοντούδης

Loading...